Olieverfschilderijen en Mixed Media
Corinna Weiner is een excentrieke duitse kunstenares. Haar werk viel al tijdens haar studie- periode in de prijzen. Experimenteerde ze voorheen met haar belevingen van mystiek en vrouwelijkheid, in deze tentoonstelling zijn het de wereld politiek en vluchtelingen thematiek die haar inspireren.
Wat ze ziet en hoort tijdens haar kunstprojecten in Berlijn met vluchtelingen vertaald zich in een fase waarin ze geboeid is geraakt door duisternis en de rol van het licht in de duisternis. Vooral de afwezigheid van licht fascineert haar, maar ook het verschijnen van licht. Voor het zwart in haar schilderijen gebruikt ze nauwelijks zwart. Licht reflecteert..wat leren we van reflectie?
Ze geeft de volheid van het leven en de verschillende cyclische fases daarin weer waarbij ze elke fase ziet als een stukje van een puzzel, een onderdeel van eeuwigheid.
De Barok en Rococo zijn voor haar dankbare bronnen waarmee ze uitdrukking kan geven aan de eindeloze vergankelijkheid op weg naar eeuwigheid.
Play it again
Is geïnspireerd op het kunstwerk Vanitas (1630) van de 17e eeuwse Nederlandse kunstenaar Pieter Claesz. Het is een hedendaagse memento mori die in ons in onze “you tube” en beleveniswereld er aan herinnert dat het in het leven toch echt game-over kan zijn. Play it again, daagt uit iets te doen wat niet kan. Ondanks al onze wijsheid en kennis zijn wij onwetend, in leven en in dood. Het werk is ook politiek kritisch bedoeld. De kunstenares verbaast zich over de vernietigende krachten die in dat speelveld op het moment hoogtij vieren.